Kranio Sakral Terapi (KST)

Kranio = Kranie    Sakral = korsben    Terapi = behandling

Kraniosakralterapi (KST) er en behandlingsmetode, der løsner knogler, bindevæv* og muskler, så kroppen kan bevæge sig frit og få mere rum, så hjernen og rygmarven dermed kan fungere optimalt.
*Bindevæv = Det elastiske materiale, der binder alt i kroppen sammen og i sin helhed er sammenvævet som èt stykke rundt i kroppen fra top til tå. Som et telt med barduner der skal være i balance.

Kroppen er programmeret til at kunne selv, når den bliver befriet for skævheder og spændinger. Behandlingen består af ganske lette tryk på hoved og krop, og er for mange en behagelig behandlingsoplevelse.

Ret ryg og nakke
Kranio-Sakral systemets knogler; bækken, ryg- og nakkehvirvler kan være skæve, og smerte kan derfor have forplantet sig i kroppen. Derfor giver det rigtig god mening at rette op, inden man fortsætter til andre behandlinger. Netop derfor tilbyder jeg behandling af ryg, nakke og bækken for at klargøre kroppen til bedre at modtage de andre KST-behandlinger.

Smertetilstande i ryg og nakke-området opstår ofte også i forbindelse med dårlige arbejdsstillinger og skævheder. Derfor behandler jeg også hovedpine, migræne, nakke/rygsmerter, smerter i arme, ben, fødder, hænder, samt lændesmerter og bækkenproblemer i denne behandling.

Her kan du se Lise, der fik rettet sit bækken og sin scoliose og Henrik, der havde en rund ryg, tilbagevendende smerter i lænden og lænde-svaj, men som blev rank og smertefri igen.

Organmassage
Hvis rygsøjlen er skæv eller har for meget svaj, kan det virke som om der er opbygget en spænding i maveregioenen og organerne i tillæg, og deres funktion kan derved have være forstyrret. I hvert fald, giver det mening hvis problemet med maven bedres eller løses i takt med kroppen bliver rettet op og der bliver løsnet i maveregionen, så organerne bliver mere frie til at bevæge sig igen. Og det oplever jeg kan ske.

En spændt/sammenklistret/fastlåst brystkasse, der bøjer forover giver hjerte og lunger mindre pladsforhold. Det kan være forklaringen på eksempelvis refluks (i folkemunde kendt som sure opstød), forhøjet blodtryk, forstoppelse, menstruationssmerter og meget andet. Og fordi det sammenklistrede væv løsnes, kan du nemmere arbejde med at øve den ranke holdning også efter behandlingen og erfaringen er, at det kan hjælpe på førnævnte.

Ved at løsne vævet omkring organerne og brystkassen befries de for spændinger, som omgiver det enkelte organ. Dermed forbedres blodcirkulationen og kroppens egen reparationsprocess kan gå i gang.

Hjernerystelse
Ny forskning viser, at hvis hjernen har været udsat for en rystelse, så er hjernevæsken grumset i et stykke tid herefter. Det skyldes, at der efter slag er mange små sprængte blodkar og at hjernevæsken skal af med affaldsstofferne. I KST løsnes de skæve og spændte områder i kraniet, så der opleves bedre plads og klarhed – jeg forestiller mig der sker et bedret flow af hjernevæsken udfra de tilbagemeldinger jeg får. Det er derfor, forbedringen mærkes, tænker jeg, sammen med løsningen af spændinger i nakke og krop.

Nakkespændinger og piskesmæld
Jeg arbejder med at rette ryg og nakkehvirvlerne til og ved at løsne vævet omkring hvirvlerne, så områderne får mulighed for at regenerere. Min erfaring indtil videre er at det typisk virker rigtig godt, fordi jeg løsner vævet og hvirvlerne i mange tilfælde da kan rette sig selv.

Skæve hofter og rygge
Smerter i lænden, hoften, ryggen, nakken, hovedet og deraf følgende udfordringer er meget udbredt – og måske den største folkesygdom overhovedet. Det skyldes ofte svage muskler, der har svært ved at holde knoglerne på plads. De fleste mennesker har skæve ryg- og nakkehvirvler, og mange har skæve bækkenknogler.

Jeg løsner, så bækken, ryg- og nakkehvirvler retter sig op. Herefter giver jeg dig enkelte øvelser med.

Halsen
Det kan være utroligt afstressende at få spændinger i halsen væk, da der kan sidde meget i netop det område, hvor vi udtrykker vores stemme. Når stemmen befries for spændinger, kan det støtte at du bedre kan få din stemme frem.

Hoved, kæbe, ører, øjne
En skævhed eller skæv spænding mellem kranieknoglerne kan for eksempel komme af en skæv hofte og dermed være anledning til smerter. Jeg arbejder med sammenhængen, da de påvirker hinanden. Er kraniet der er spændt og skævt, vil presse på det flow, der skal være af hjernevæsken. Netop nok derfor kan det mærkes, når det løsnes og lettes på denne måde.

Kropsholdning, skuldre og lænd
Skuldrene kan opleves helt sammenklistret med brystkassen i en slags fastlåst ”computer-telefon-holdning”. Når jeg løsner dette væv, vil det støtte dig til at kunne arbejde for en bedre holdning. Du får øvelser af mig som hjælper med det.

Flow, balance, centrering
Når kroppen får det bedre, så gør psyken det også. Skævheder, gamle skader, spændtheder pga. psykisk pres er alle en del af kroppen. Stress er i dag en folkesygdom, som mange lider af.
Vi får alle slag livet igennem. Nogle af dem sidder måske stadig i kroppen og nye er kommet til, førend de gamle slag har sluppet taget. Kroppen bærer derfor måske videre på spændingen og har svært ved at slappe helt af igen.

I dag går tingene hurtigt og vi bliver konstant bombarderet med nye input og indtryk. Det kan være stressende. Mange glemmer at fordybe sig, være til stede, lytte til stilheden og egen indre stemme – for dermed at kunne høre hinanden bedre.

Mange oplever en meditationstilstand under behandlingen og bruger det som supplement til egen proces i livet.

Ansigtsafspænding
Ophobede spændinger kan sætte sig i ansigtet og det kan derfor give dig mulighed for at mærke dig selv bedre igen, når vævet slipper de gamle spændinger. Mange spændinger kan sidde måske specielt i kæben og have givet kæbeproblemer og kan måske løsnes.

Anbefalinger kan ses her