Kranio-Sakral Terapi

Teorien bag Kranio Sakral Terapi – Løsner spændingerne, giver flow og centrering.
Bag kranieknoglerne findes hjernehinden, Dura mater, som beskytter hjernen og rygmarven og indeholder hjernevæsken. Den virker som en stødpude for at beskyttelse hjernen. Der skal være et uhindret flow og ventilerne som sørger for det og for at hjernen kan bevæge sig, kan mærkes som Kranio-Sakral rytmen, som er 6-12 gange i minuttet. Dette system kan være spændt og vil give anledning til migræne, hovedpine, stress, ubalance, spædninger generelt i kroppen.

Derudover er balancen i nakke, skuldre, kæbe, bækken og hele kroppen også afgørende, så når de bliver løsnede, får du muligheden for en bedre balance/kropsholdning og der kommer et bedre flow i kroppen. En dårlig kropsholdning og skævheder har mulighed for at blive rettede, og det giver dig ro og centrering. Derefter skal du begynde at styrke din bedre holdning med nemme blide øvelser som jeg giver dig til bagefter. På den måde bliver du stærkere i din kerne til at fungere bedre i hverdagen og/eller begynde/fortsætte den træning du ønsker i din hverdag andre steder bagefter.

Slag, uheld, oplevelser kan have sat sig i kroppen som spændinger og der arbejdes med at kroppen kan befries for de spændinger med blide teknikker der løsner dybt. Behandlingen består af en række afspændinger af kroppen med blide teknikker til at løsne de spændinger der måtte være, som giver problemer. Vi ser på din krops balance og derefter ligger du på briksen for behandlingen. Du må gerne både falde i søvn, tale og spørge om spørgsmål undervejs.

De fleste oplever der sker noget allerede efter første behandling. Du skal kunne mærke der er sket noget efter 3 behandlinger, ellers er det ikke noget for dig. Behovet er forskelligt. Ofte er det en god ide at ligge de første 3 gange med en uge- 10 dages mellemrum. For nogle er en behandling nok, for andre er der mere at komme efter. Da er det en proces, og jeg vil jeg helst have, at du bruger muligheden for at komme mere med i dit liv, snarere end et qiuck fix af bestemte muskler, der ellers stoppede dig i at stresse videre i fuld fart 😉 Det handler om hele kroppen -og om dig. Behandlingen består af forskellige teknikker til naturlig udbedring af spændinger i kroppen som helhed og løsne for skævheder der belaster central- nervesystemet. Ved at løsne, så hjernen og kroppen kan bevæge sig med mere plads, får kroppen mulighed for at regenerere selv – og når du vælger at hjælpe den med bestemte øvelser jeg har til den gode holdning, og samarbejde – når vi meget længere.