Teorien bag den alternative behandling KST – Løsner spændingerne og giver flow
Bag kranieknoglerne findes hjernehinden, Dura mater, som beskytter hjernen og rygmarven og indeholder hjernevæsken/Cerebrospinalvæsken. Den virker som en stødpude til beskyttelse af hjernen. Der skal være et uhindret flow og ventilerne som sørger for det og for at hjernen kan bevæge sig, kan mærkes som Kranio-Sakral rytmen, som er 6-12 gange i minuttet. Hjernevæsken bliver dannet vha. filtrering fra blodet i coracoideus i hjerneventriklerne. Den brugte hjernevæske går over i den store vene achnoidea bodies ”blomkål”, forlader hjernen og får tilført ny energi før den igen kommer tilbage til coracoideus inde i hjerneventriklerne. Dette system kan være spændt og giver andledning til migræne, hovedpine, stress, ubalance, spæninger generelt der spreder sig m.v.

Det interessante er at spore hvor belastningen kommer fra og løse problemet. Derfor arbejder jeg med hele kroppens sammenhæng da det kan påvirke helt op i kraniet -og derfor ser du flere underpunkter i menuen som handler om nakke, ryg, bindevæv, organmassage, triggerpunkter, ansigtsafspænding m.m. Processen er god, fordi tilbagemeldingerne er, er at du bliver bedre til at mærke din krop og meget ofte får jeg at vide man oplever mere centrering, mere energi, ro og balance. At man kommer i en process, hvor man slipper de spændinger der var i kroppen – også følelsesmæssigt. Nogle har samtidige forløb hos ex. en psykolog, neurolog eller læge m.v., mens andre var opgivet af systemet og har prøvet alt før de kom.

Der er som sådan ikke erfarede nogle birvirkninger, men der opleves nogle gange, at der sættes gang i en udrensning efter første gang og hvis du også har skævheder der rettes op, kan du både opleve lidt udrensningssymptomer som træthed og ondt i hovedet dagen efter og er der noget i skelettet der var skævt og er rettede op, kan det også opleves som om det er lidt anderledes de første dage efter, hvor det hele lige skal falde på plads og have ro til det. 

Behovet for behandlinger er forskellige. Det kan være alt fra 1 gang til flere gange om ugen i adskilige uger. Det er altid individuelt og forskelligt, selvom man kan komme med lignende problematikker. Jeg oplever dog i det fleste tilfælde og ifht voksne, at vi når langt ved at starte med et forløb hvor du kommer hver 7-10 dag. Bliver alle dine udfordringer ikke løst, er det jeg hører, at det er en usædvanlig god og meget behagelig behandling. Det samme kan være sig gældende for børn, men det tager vi det fra gang til gang.

Har du fortsat scoliose,- er den bedret? Har du stadigt ondt i hovedet? er Tinnitus væsentligt mindre eller helt væk? Er dine stressymptomer belevt mindre eller væk? Er din krop blevet rettet op og holder det? Er det super behageligt at få behandling? Ryster du mindre? har du stadigt ondt i lænden? -eller ryggen?, er dine ischias smerter væk? skuldresmerter?, nakkesmerter? Har du mere balance, ro og energi til at kunne tage fat om det du selv kan gøre for at skabe et bedre liv for dig? Er du blevet bedre til at lytte til dig selv og din krop? Går det hele bare bedre igen?

Kranio Sakral Terapi er alternativ behandling, dvs. der mangles videnskabelige grundige studier. Behandlingen kan ikke sammenlignes med når andre behandlere bruger enkelte teknikker fra Kranio Sakral Terapi i sin behandling. Så har man efter min mening ikke prøvet Kranio Sakral Terapi med sin baggrund i hele uddannelsen til Kranio Sakral Terapeut.