Teorien bag Kranio Sakral Terapi – Løsner spændingerne, giver flow og centrering.
Bag kranieknoglerne findes hjernehinden, Dura mater, som beskytter hjernen og rygmarven og indeholder hjernevæsken. Den virker som en stødpude for at beskyttelse hjernen. Der skal være et uhindret flow og ventilerne som sørger for det og for at hjernen kan bevæge sig, kan mærkes som Kranio-Sakral rytmen, som er 6-12 gange i minuttet. Dette system kan være spændt og vil give anledning til migræne, hovedpine, stress, ubalance, spædninger generelt i kroppen.

Derudover er balancen i nakke, skuldre, kæbe, bækken og hele kroppen også afgørende, så når de bliver løsnede, får du muligheden for en bedre balance/kropsholdning og der kommer et bedre flow i kroppen. En dårlig kropsholdning og skævheder har mulighed for at blive rettede, og det giver dig ro og centrering. Det foregår blidt og kroppen finder selv på plads -uden vrid og knæk. Derefter skal du begynde at styrke din bedre holdning med nemme blide øvelser som jeg giver dig til bagefter. På den måde bliver du stærkere i din kerne til at fungere bedre i hverdagen og/eller begynde/genstarte den træning du ønsker i din hverdag andre steder bagefter.

Behandlingen består af en række afspændinger af kroppen med blide teknikker til at løsne de spændinger der måtte være, som giver problemer. Vi ser på din krops balance og derefter ligger du på briksen for behandlingen. Du må gerne både falde i søvn, tale og spørge om spørgsmål undervejs. 

De fleste oplever der sker noget allerede efter første behandling. Det er en proces, og jeg vil jeg helst have at du bruger muligheden for at komme mere med i dit liv, snarere end et qiuck fix af bestemte muskler, der ellers stoppede dig i at stresse videre i fuld fart 😉 Det handler om hele kroppen og om dig. Behandlingen består af forskellige teknikker til naturlig udbedring af spændinger i kroppen som helhed og løsne for skævheder der belaster central- nervesystemet. Ved at løsne, så hjernen og kroppen kan bevæge sig med mere plads, får kroppen mulighed for at regenerere selv – og du skal herefter hjælpe den med øvelser til den gode holdning.

Slag, uheld, oplevelser kan have sat sig i kroppen som spændinger og kroppen kan befries for de spændinger. For mange kan behandlingen stå alene og du kan supplere med ex. at gå ture, se ud over vandet, være kreativ, tale med din partner, famile eller gøre andet der kommer til at føles godt for din vej -og mærke stilheden og din indre stemme. For andre kan det være et supplement til anden behandling. Dog kombineres det ikke med anden form for kropsmassage eller styrketræning. Er der tale om stressbehandling hedder det også gåture istedet for løbeture.

Behovet er forskelligt. Jeg har valgt at tilbyde rabat på 5 gange, fordi jeg oplever, at vi ved samarbejde har mulighed for at nå langt på 5 gange og det er en proces der er god at opleve, så du ved hvad det kan gøre for dig. Efterfølgende kan du se om du har behov for mere eller mærke om det er noget der kan hjælpe dig af og til. Ofte er det en god ide at ligge de første 3 gange med en uge- 10 dages mellemrum. Jeg giver dig nogle øvelser der passer til denne behandlingsform, som ikke er fysioterapi. 

Har du fortsat scoliose,- er den bedret? Har du stadigt ondt i hovedet? Er Tinnitus væsentligt mindre eller helt væk? Er dine stressymptomer belevt mindre eller væk? Er din krop blevet rettet op og holder det? Er det super behageligt at få behandling? Ryster du mindre? har du stadigt ondt i lænden? -eller ryggen?, er dine ischias smerter væk? skuldresmerter?, nakkesmerter? Har du mere balance, ro og energi til at kunne tage fat om det du selv kan gøre for at skabe et bedre liv for dig? Er du blevet bedre til at lytte til dig selv og din krop? Går det hele bare bedre igen?

Kranio – sakral terapi er en ubeskyttede titel og det er derfor et brogede marked.