Hvad har jeg hjulpet med

Det har det vist sig mange forskellige problematikker som jeg hjælper med. Dette fordi jeg arbejder med helheden. De følgende områder er hovedområder, som jeg oplever at hjælpe mange med, men du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller vil høre mere inden du booker en tid til behandling.

Hjernerystelse

Når hjernen har fået et slag, bliver hjernen rystet frem og tilbage inde i “hjernekassen” fra den ene side til den anden og små blodkar sprænges og hjernevæsken bliver grumset i et stykke tid efter. Hjernevæsken skal herefter af med de extra affaldsstoffer. Hvis der er spændt i membranerne og i bindevæv og muskler kan dette tage længere tid. Ved at løsne dette kan der derfor opleves effektiv bedring. Dette sammen med løsningen af spændinger i kroppen generelt og arbejde med Ret ryg og nakke så du undgår mindst mulig spændingsophobning og samtidig lette og rare øvelser..

Nakkespændinger og piskesmæld

Når de blødere dele i nakken har fået et smeld frem og tilbage kan spændingen have sat sig godt og grundigt fast – kroppen tager dette område ret alvorligt, så den har spændt godt op for at passe på dig. Der skal løsnes blidt som sommerfugle. Det kan også være nogle af hvirvlerne har forskubbede sig – og kan have forskubbede kranieknoglerne eller også nedad ryggen – og med blidheden kan de ofte finde tilbage i deres rette position igen.
Er der tale om nakkespændinger generelt, ja så ser vi selvfølgeligt på hele kroppens balance, hvad det kan skyldes, som der også gøres ved piskesmeld.

Skæve hofter, nakker, rygge, haleben, kranie og ansigstknogler

Kan give rigtig mange spændinger og faktisk ikke kun være årsagen til ondt i ex. ryggen, men kan have forskubbede ex. kranieknoglerne eller en oplevelse af at det ene ben er længere end det andet.
Med nænsomhed arbejdes på at skævheder løsnes tilbage til anatomisk korrekt stilling,
Se mere samt før og efter billeder her

 

Gravide med kvalme, lænde, bækken, halebensproblematikker, nakke smerter – og hovedpine

Mange gravide kan få ondt i lænd og hofte, nogle kan få bækkenløsning og nærmest ikke kunne gå. Dette viser sig ofte at være skævheder der kan rettes, og balancen kan dermed også findes til den gode kropsholdning igen.

Halsen

Forbindelsen mellem krop og hoved kan snøre til ved spændinger, give hæshed, ubehag ved søvn eller ligesom en klump i halsen. Spændinger i hals, nakke, kranie og brystkasse har godt af at være i god balance. 

Hovedet – hovedpine og migræne

Der kan være mange dråber i glasset men når man arbejder med helheden for flow, kan jeg ofte nå rigtig langt.  
Smerter i lænd, hofte, – måske deraf ryg, nakke og op til hovedet er en realitet for mange og kranieknoglerne kan være pressede skævt og blive ved at spænde tilbage hvis de ikke bliver løsnede.  

Skuldre, arme, hænder, brystkasse

Skuldrene kan være helt sammenklistret med brystkassen i en slags fastlåst ”computer-telefon-holdning” – hjerte og lunge ligesom pakket inde i en krum hule med dårligere pladsforhold – og det kan være så befriende at få dem løsnet sammen med resten af kroppen, for at du kan rette dig op lettere og lettere – og armene kan falde naturligt afslappede. Der kan også være mussearme, karpaltunnel syndrom eller stivhed i hænder og fingre der måske kan løsnes væk.

Flow, balance, centrering, energi

Krop og psyke er èt. Det vil sige får kroppen det bedre og slipper spændinger gør det også psykisk. Der kan være nogle gange, hvor det er mere komplicerede og nødvendigt med ex. en psykolog, psykoterapeut eller andet – men det kan også være det bare slipper med de gamle spændinger.
Vi får alle slag livet igennem. Nogle af dem sidder måske stadig i kroppen og nye er kommet til, førend de gamle slag har sluppet taget. Kroppen bærer derfor måske videre på spændingen og har svært ved at slappe helt af igen.

Kæbe, øjne, ører, næse og mund

Kæbespændinger kan give store gener med ex. hovepine, nakkespændinger, ondt i øjnene. Der kan også være decideret udfordringer med kæbeleddet, som ved løsning måske kan forsvinde.

Det kan også være synsproblemer, som man ikke har kunnet finde en årsag til, men viser sig at være spændinger. Der kan være en stoppede tårekanal, som måske kan løsnes.

Der kan også være ex. tinnitus og balanceproblemer som jeg også har hjulpet nogle af med ved bl.a også at løsne omkring øret.

Næsen kan være noget spændt ex. fra slag og der kan være gammelt arvæv og forhindringer i næsen, som jeg i nogle tilfælde har kunnet løsne ret godt. 

Baby og børn

Baby og børn kan have de samme problematikker som voksne og derfor har jeg også hjulpet ved uro/stress i kroppen, smerter, fastlåstheder, hjernerystelse, maveproblemer, skævheder i kroppen samt refluks, stramt tungebånd m.v.

Ben, knæ og fødder

Har du fået en diagnose og gået til ex. fysioterapi med knæ eller fødder, men det bliver ved at spænde op, kan det være at bindevævet skal have noget ro, så spændthederne omkring nerverne kan slippe. Måske dette ind i mellem din træning og nogle gange måske en lille pause fra træning for at få det til at slippe helt. Det kan ex. være hælspore, skinnebensbetændelse eller andre smerter. Det kan være at balancen mellem ben, knæ og fødder ikke er så god og det kan være hjælpsomt med bindevævsløsning så du kan stå mere korrekt og dermed bruge din krop bedre.

Mave

Tilbagevendende mestruationssmerter kan ofte afhjælpes og du kan selv lære teknikker til at afhjælpe dette. Også en maveregion der generelt har det svært pga inflammation, forstoppelse, sammenklistret bindevæv, sure opstød – vil have gavn af mere ro, men roen kan også findes ved god afspænding af kraniet og nerverforbindelserne ned til maven. Organmassage er meget blid, men man kan alligevel nå ind og løsne psoas musklen, som også ofte kan bidrage til at sænke stress niveauet og skabe balance ned til benene.