Hvad er organmassage?

Når rygsøjlen er skæv eller har for meget svaj, kan der igennem den skæve holdning være opbygget en spænding i maveregionen og de omkringliggende organer. Deres funktion kan derved blive forstyrret og være hæmmet i funktionen. Dette er observerede ved, at spændingerne i maveregionen kan løsnes og slippe meget bedre, når ryggens hvirvler bliver lige og bindevævet følger med.

Ved at løsne vævet omkring organerne i maveregionen og brystkassen, befries området for de spændinger, som omgiver det enkelte organ. Organerne får plads og bliver mere frie til at bevæge sig igen med fornemmelse af bedre flow.

Hvis man eksempelvis døjer med refluks (sure opstød), forhøjet blodtryk, forstoppelse, menstruationssmerter og meget andet, kan forklaringen være en spændt/sammenklistret/fastlåst brystkasse og maveregion , der idet brystkassen bøjer forover giver hjerte og lunger mindre pladsforhold og maven bliver presset. Hvis det sammenklistrede væv løsnes i en behandling, så kan du derefter med enkelte øvelser du får, arbejde med at øve dig at ranke din holdning i processen.