Hvad er Kranio Sakral Terapi?

Kranio = kranie    Sakral = korsben    Terapi = behandling

Kraniosakralterapi (KST) er for mig en behandlingsmetode, der løsner knogler, bindevæv* membraner* og muskler, så kroppen kan bevæge sig frit og få mere rum, så hjernen og rygmarven dermed kan fungere optimalt.

Kroppen er programmeret til at kunne selv, når den bliver befriet for skævheder og spændinger. Behandlingen består af ganske lette tryk eller berøringer på hoved og krop, og er for mange en behagelig behandlingsoplevelse.

Bindevæv
… er et materiale i kroppen der har elastiske og plastiske egenskaber og findes i både fast og løs form overalt i kroppen fra top til tå. Bl.a. hæfter, omslutter og deler det bl.a muskler og andre indre organer og der findes også bindevæv omkring nerverne og i membranerne i mellem cellerne. Det har således stor betydning for bevægelse, balance, afspænding og flow i kroppen.

Teorien bag Kranio Sakral Terapi – at løsne spændinger, give flow og centrering 

Bag kranieknoglerne findes membraner som beskytter hjernen og rygmarven og indeholder hjernevæske. Det virker som en stødpude for at beskytte hjernen. Der skal være et uhindret flow af hjernevæske og dette flow kan ofte mærkes som Kranio-Sakral rytmen. Der mærkes også spændingsforskelle og bevægelser i kraniet.

Dette system kan være spændt og give anledning til migræne, hovedpine, stress, ubalance, spædninger generelt i kroppen – og på samme måde vil spændinger generelt i kroppen, kunne spænde tilbage i dette system.

Derudover er balancen i nakke, ryg, skuldre, kæbe, bækken og hele kroppen også afgørende. Når der bliver løsnede til at kroppens forskellige dele kan arbejde med at være lige i balance, får du muligheden for at arbejde med en bedre balance/kropsholdning, og mange lærer at bruge sin krop mere hensigtsmæssigt og der kommer et bedre flow i kroppen. Dette på en meget blid måde, hvor hele kroppen er med, da det er på den måde KST virker.

En uhensigtsmæssig kropsholdning og skævheder har mulighed for at blive rettede, og det giver dig ro og centrering. Derefter skal du begynde at styrke din bedre holdning med nemme blide øvelser som jeg giver dig til bagefter. På den måde bliver du stærkere i din kerne til at fungere bedre i hverdagen og/eller begynde/fortsætte den træning du ønsker i din hverdag andre steder bagefter.

Slag, uheld, oplevelser kan have sat sig i kroppen som spændinger og der arbejdes med at kroppen kan befries for de spændinger med blide teknikker der løsner dybt. Behandlingen består af en række afspændinger af kroppen med blide teknikker til at løsne de spændinger der måtte være, som giver problemer. Vi ser på din krops balance og derefter ligger du på briksen for behandlingen. Du må gerne både falde i søvn, tale og spørge om spørgsmål undervejs.

De fleste oplever der sker noget allerede efter første behandling. Du skal kunne mærke der er sket noget efter 3 behandlinger, ellers er behandlingen ikke noget for dig lige nu. Behovet er forskelligt. Ofte er det en god ide at ligge de første 3 gange med 3 – 9 dages mellemrum afhængigt af behandlingen. For nogle er en behandling nok, for de fleste er der mere at komme efter. Da er det en proces, og jeg vil jeg helst have, at du bruger muligheden for at komme mere med i dit liv, snarere end et qiuck fix af bestemte muskler, der ellers stoppede dig i at stresse videre i fuld fart 😉 Sådan virker KST nemlig ikke – og kan ikke. Det handler om hele kroppen -og om dig. Behandlingen består af forskellige teknikker til naturlig udbedring af spændinger i kroppen som helhed og at løsne for skævheder der belaster central nervesystemet. Ved at løsne, så hjernen og kroppen kan bevæge sig med mere plads og anatomisk korrekt, får kroppen mulighed for at regenerere selv – og når du vælger at hjælpe den med bestemte øvelser jeg har til blid opbygning af hele kroppen til den gode holdning i det daglige, og samarbejder  – når vi meget længere.