Det hjælper jeg med (gammel version)

Det handler om at være god til at løsne spændtheder, se skævheder – og at arbejde med kroppen som en helhed. Derfor har det vist sig mange forskellige problematikker som jeg hjælper med.
De følgende områder er hovedområder, som jeg oplever mange henvender sig med, men du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller vil høre mere inden du booker en tid til behandling.

Hjernerystelse
Ny forskning viser, at hvis hjernen har været udsat for en rystelse, så ses hjernevæsken som grumset i et stykke tid efter og det beskrives, at der efter et slag – er mange små sprængte blodkar og at hjernevæsken skal af med affaldsstofferne. I KST løsnes de skæve og spændte områder i kraniet, så der opleves bedre plads og klarhed – jeg forestiller mig derfor, at der sker et bedret flow af hjernevæsken udfra de tilbagemeldinger jeg får. Det er derfor, forbedringen mærkes, tænker jeg, sammen med løsningen af spændinger i nakke, hals og krop skal med.

Nakkespændinger og piskesmæld
Jeg arbejder med at rette ryg og nakkehvirvlerne til ved at løsne vævet omkring hvirvlerne, så områderne får mulighed for at falde på plads og regenerere. Min erfaring indtil videre er, at det typisk virker rigtig godt, fordi jeg løsner det spændte væv så dybt, at evt. også skæve hvirvler derfor også i mange tilfælde da kan rette sig selv lige. Vi holder øje med din fremgang og tager lag for lag – og hele kroppen – og der er som regel også noget du selv kan gøre.

Skæve hofter og rygge
Smerter i lænden, hoften, og måske deraf ryggen, nakken, hovedet og de deraf følgende udfordringer er meget udbredt. Det skyldes ofte svage muskler, der har svært ved at holde knoglerne på plads. Mange mennesker har skæve ryg- og nakkehvirvler, og mange har skæve bækkenknogler. Jeg løsner, så bækken, ryg- og nakkehvirvler kan rette sig op. Lykkedes det, giver jeg herefter enkelte behagelige øvelser med som en god start.

Gravide med bækken smerter
En kvinde, gravid i 5. måned kom med bækkensmerter i sådan en grad hun kanp kunne gå. Hun gik til meget mild træning på Skejby, men syntes ikke rigtig det gav noget og hun var derfor indstillede til en operation i hoften og afventede den.
Allerede efter første behadnling begyndte det at gå bedre og efter få gange kunne hun gå omkring igen. Operationen blev aflyst og resten af graviditeten forløb uproblematisk. Hun kom 1 eller 2 gange om måneden for at checke skævheden og holde det ved lige. En sjælden gang kunne skævheden være hoppede tilbage og det blev rettede og løste problemet igen og resten af graviditeten forløb uproblematisk.

Det kan 7-9-13 være en tilfældighed, men indtil videre har jeg kunne hjælpe de gravide som har været forbi mig med ondt i hoften og som har været bange for om de var ved at få bækkenløsning. Jeg ved ikke om jeg kan hjælpe dig, men jeg glædes over de gode resultater indtil videre.

Halsen
En kvinde havde mistet stemmen og kunne ikke tale. Hun var blevet undersøgt ved sin læge og havde også været speciallæge og man kunne ikke finde hvad det kunne være. Det viste sig at være spændinger og hun oplevede at få stemmen tilbage, da det blev løsnede lag for lag.

En kvinde havde fået konstateret spytsten mellem hals og kæbe og stod til at skulle opereres inden 14 dage, da det ikke gik væk. Efter 1 behandling, gik det væk.

Jeg vil ikke sige jeg kan hjælpe dig også, men jeg er bare glad for at opleve succes. Nakkespændinger har i øvrigt rigtig stor gavn af, at halsen kan løsnes.

Hovedet – hovedpine og migræne
En skævhed eller skæv spænding mellem kranieknoglerne kan for eksempel komme af en skæv hofte og dermed være anledning til smerter. Jeg arbejder med sammenhængen, da de påvirker hinanden. Er kraniet der er spændt og skævt, vil presse på det flow, der skal være af hjernevæsken. Netop nok derfor kan det mærkes, når det løsnes og lettes på denne måde.
At få løsnet spændinger i krop og hoved med disse teknikker har intet med almindelig massage at gøre, men er meget blide bevægelser eller tryk.

Kropsholdning, skuldre og lænd
Skuldrene kan opleves helt sammenklistret med brystkassen i en slags fastlåst ”computer-telefon-holdning”. Når jeg løsner dette væv, vil det støtte dig til at kunne arbejde for en bedre holdning. Du får øvelser af mig som hjælper med det.

Flow, balance, centrering, energi
Når kroppen får det bedre, så gør psyken det også. Skævheder, gamle skader, spændtheder pga. psykisk pres er alle en del af kroppen. Stress og depression er i dag en folkesygdom, som mange lider af.
Vi får alle slag livet igennem. Nogle af dem sidder måske stadig i kroppen og nye er kommet til, førend de gamle slag har sluppet taget. Kroppen bærer derfor måske videre på spændingen og har svært ved at slappe helt af igen.

I dag går tingene hurtigt og vi bliver konstant bombarderet med nye input og indtryk. Det kan være stressende. Mange glemmer at fordybe sig, være til stede, lytte til stilheden og egen indre stemme – for dermed også at kunne høre hinanden bedre.

Mange oplever en meditationstilstand under behandlingen og bruger det som supplement til egen proces i livet – som en reminder og støtte til hvad de slev kan gøre – og hvad der ellers hjælper.

Ansigtsafspænding – kæbe, øjne, ører, nakke.
Ophobede spændinger kan komme fra skævheder i kraniet og påvirke ex. øjne, øre, kæbe og sætte sig i ansigtet. Det kan derfor i nogle tilfælde give mulighed for, at spændinger slipper og ansigtet falder på plads igen, når vævet slipper de gamle spændinger. Mange spændinger kan sidde, måske i kæben,- måske har man bidt tænderne sammen for at klare mosten. Eller måske har decideret kæbeproblemer og det kan måske løsnes og afhjælpes ved dette. Måske også i nakken, balancen kan være svær, svimmelhed, nogle synsproblemer, ser jeg også i nogle tilfælde kan afhjælpes ved at løsne spændinger.