Behandlingsforløb

Hvor ofte og længe varer et behandlingsforløb?

I et behandlingsforløb hos mig kommer de fleste klienter et sted mellem 5 – 8 gange i løbet af 1-2 måneder, og derefter ved behov, hvis det er nødvendigt. Nogle fortsætter ex. hvis hjernerystelsen eller piskesmeldet tager længere tid at komme sig over. Det kan ex. også være, at hvis du havde skævheder i ryggen, at de kommer snigende igen og at du da kan få dem blidt rettede op igen. Måske kan der være flere lag af spændinger der kan løsnes. Sådan kan der være forskellige andre årsager til at du vælger at fortsætte eller at komme af og til. Men det kan også være, at forløbet var nok og deruover gav dig et godt fundament.

Hvornår vil man kunne mærke en effekt? 

De fleste oplever der sker noget allerede efter første behandling. Du skal kunne mærke, der er sket noget efter 3 behandlinger, ellers er min behandlingsform ikke det rigtige for dig nu. Ofte er det en god ide at ligge de første 3 behandlinger indenfor 2-3 uger med 3 – 9 dage imellem afhængigt af din krop. For nogle er en behandling nok, men for de fleste er der mere at komme efter. Måske har du måder at bruge kroppen på – vaner igennem mange år, som du med fordel kan ændre på for at komme i bedre balance og for at få et vedvarende resultat, hvor du ikke spænder op igen og igen. Måske var der en skævhed der blev rettede op – og kroppen skal finde ny balance – ex. opbygge nye muskler og andre muskler skal lære at slappe af. Måske opdager du, at du har uhensigtsmæssige vaner, som du med meget stor fordel kan ændre på, så spændinger ikke kommer igen og måske lige skal vænne dig til, samtidigt med at jeg løsner op. Måske løsner kroppen dybe spændinger der ligger i dig og energien skal have lov at slippe over den tid du oplever du har brug for. Du kan derfor med fordel første gang overveje at kommite dig til at give det flere gange, om nødvendigt, hvis du ellers efter første gang eller de første par gange syntes det er godt og giver mening, for at kunne få hele kroppen og dig med.

Hvilken form for proces kan man forvente? 

KST arbejder med hele kroppen og ikke kun med nakken, hvis det ex. er den du kommer med problemer i. Årsagen til nakkespændingen kan stamme fra et andet sted i kroppen, ex. fra skævheder, fra vaner i forhold til hvordan du bruger din krop og hvis du træner. Hvis vi ikke ser på det, kan det være, at spændinger kommer igen eller at du tager mindre imod at komme i dybden med afspændingen i forløbet. Dette skal derfor passe til hvor du er – og at du er i et KST forløb, hvor vi har mulighed for at komme dybt, når der løsnes op – så du ikke bagefter går ud og træner for hårdt eller uhensigtsmæssigt og spænder kroppen op igen – og derfor indrager vi det.

At være i et behandlingsforløb er en proces og ikke bare et qiuck fix, hvor jeg løsner bestemte muskler, der ellers stoppede dig i at stresse videre i fuld fart 😉 Når du bliver løsnet så godt – giver det god mening at vi ser på om der er måder du kan bruge din krop bedre på i det daglige. Dette for at undgå at spændingerne kommer igen, og hvad du selv kan gøre….og så jeg ikke skal starte forfra når du kommer igen. Vi arbejder med hvad der er din balance – det vil også sige, tyngdepunktet i kroppen og ser på hvis du laver træning i det daglige og hvordan den fungerer sammen med KST forløbet. Om du er klar til denne anden træning eller om du med fordel kunne overveje at ændre på noget ex. hvis du spænder for meget op igen. Måske kan du med fordel lave noget på en anden og bedre måde for dig – eller med fordel måske starte med kun at holde dig til de øvelser du får af mig og måske sætte mere på senere hvor du kender din krop bedre. Hvis du bliver løsnet til muligheden for en bedre kropsholdning, bliver det du allerede laver med kroppen væsentligt at se på med friske øjne for at hjælpe til at de nye vaner kan forplantes. Derfor er det godt, at vi også ser på din måde at bruge kroppen på for mindre og mindre spænding sammen med at du kan rette dig op med mindre og mindre spænding fordi du bliver løsnede. Har du problemer med energien til hovedet eller smerter der, vil kropsholdningen også have en stor betydning at komme omkring og at tale om hvor spændinger kan opstå.

På den måde kan du få mulighed for at komme i dybden, lære at lytte bedre til din krop og lade den guide dig til – hvad der er for meget eller for lidt – og hvad du kan gøre, så den fungerer bedre i det daglige. Det kan blive et stort skub i den rigtige retning, samtidigt med at du netop bliver løsnet op, da de to ting går hånd i hånd.
Når kroppens spændinger slipper dybt, kan den selv gå i gang med at slippe tidligere oplevelser og evt. tidligere skader, som stadigt havde en for pressende spænding/energi i kroppen. Kroppen kan tage det op lidt af gangen, så det kan slippe. Det kan være meget behageligt og bearbejdende for krop og hoved at opleve et større samarbejde.
Men hvis noget bliver ved at være svært – så er det ikke nok. Det kan ex. være, at en samtaleterapeut eller psykolog der har hjertet med sig – eller en nær ven du har tillid til vil kunne hjælpe. Hvis du ex. har en svær depression skal dette forløb ikke stå alene og du bør være i kontakt med din læge i et forløb også.

Hvad består forløbet konkret af? 

Forløbet består af forskellige teknikker til naturlig udbedring af spændinger i kroppen som helhed og at løsne for skævheder, der belaster central- nervesystemet. Ved at løsne, så hjernen og kroppen kan bevæge sig med mere plads, får kroppen mulighed for at regenerere selv – og når du desuden vælger at lave de øvelser, som jeg giver dig til at forbedre holdning m.v.,  når vi meget længere og får det bedste resultat.

Hvis du udover KST øvelserne, vil snuse lidt til mindfulness og chi gong – har jeg lavet nogle begynder videoer som du kan få adgang ved behov. Baggrunden for det er egen erfaring efter 8 ugers MBSR forløb og retreat, samt egen praksis af chi gong.